Hoppa till innehåll

Varför kör vi omkring på en massa luft? Det frågade sig Eksjöbon Per Hallendorff, som i flera år har retat sig på att de produkter han köpte på nätet alltid var packade i alldeles för stora paket, fulla av olika slags fyllnadsmaterial.
Ur frustrationen föddes idén om en förpackning som tillverkas utifrån storleken på dess faktiska innehåll. 

Per arbetar som projektledarkonsult på konsultbolaget Kvadrat och har hittills utvecklat Binärkartongen inom Kvadrats egna inkubator Inkubik. Hans idé har nyligen bolagiserats och under företagsnamnet OptiBinary AB. 

Bolaget kammade våren 2020 hem förstapriset, bestående av 300 000 kr, i innovationstävlingen Triple F Challenge. Bakom tävlingen står bland andra Trafikverket, H&M, DHL, RISE, Vinnova och Postnord i syfte att hitta nya miljösmarta lösningar för e-handelsbranschen. Dessutom har OptiBinary med dess innovativa och miljövänliga koncept välkomnats till Science Parks Inkubator.

”OptiBinary och konceptet Binärkartonen är en innovation och affärsidé som alla förstår och kan ta till sig. Affärspotentialen är mycket stor, då den är relevant för en enorm och ständigt växande logistikbransch. Att innovationen så tydligt bidrar till att uppfylla de Globala målen och bidra till ett mer hållbart samhälle gör att vi på Science Park är extra stolta över att få hjälpa till att utveckla idén och bolaget”, säger Anders Nyberg, affärsutvecklingschef på Science Park.

Vi har under hösten 2020 lämnat in en patentansökan på Binärkonceptet och arbetet fortskrider med att samla in information från marknaden för att färdigställa en kravspecifikation. Målet är att under vintern hitta en samarbetspartner för att tillsammans utveckla konceptet. Tror du att ni är rätt partner så tveka inte att kontakta oss.

Per Hallendorff och Mathias Bransmo
Per Hallendorff och Mathias Bransmo

info@optibinary.com

 

OptiBinary AB

Bergsgatan 5

575 38 Eksjö 

Sverige